Yksi yrittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia on kyky markkinoida itseään. Potentiaalisten asiakkaiden on tiedostettava olemassaolosi voidakseen kiinnostua palvelustasi tai tuotteestasi. Informaatiotulva on nykypäivänä valtava: Kuinka siis erottua joukosta?

Markkinoin mahdollisuuksia on lukuisia. Mitkä keinot ovat todellisuudessa toimivia ja mikä sopii omalle budjetillesi?

Tärkein syy brändin luomiseen on yrityksen mieleenpainuvuus. Varmista, että yritykselläsi on yhteneväinen visuaalinen ilme ja että viestisi välittyy asiakkaalle oikein. Yritystunnus eli logo, yrityksen slogan ja graafinen ohjeisto ovat peruspilareita yrityksesi visuaalisen ilmeen ja brändin suunnittelussa. Näitä voidaan käyttää kaikissa markkinointimateriaaleissa, kuten esitteissä, kylteissä, nettisivulla ja liikelahjoissa.

Menesty verkossa ja muualla

Oli alasi mikä tahansa, internetin vaikutusta markkinoinnin välineenä ei voi sivuuttaa. Näkyvyys netissä tavalla tai toisella on tärkeää, ellei jopa välttämätöntä menestymisesi kannalta. Nettisivu ja sosiaalisen median käyttö monipuolisilla tavoilla ovat erinomainen ja edullinen keino markkinoida yritystäsi. Voit turvautua alan ammattilaiseen jos budjettisi sen sallii, tai opetella tekemään markkinoinnin verkossa itse.

Oikeilla välineillä esimerkiksi nettisivun teko ei ole vaikeaa, mutta tietyt tekijät on otettava huomioon, jotta nettisivun käyttö on sinulle ja asiakkaallesi miellyttävä kokemus. Selkeys ja helppokäyttöisyys parantaa mahdollisuuksiasi saada asiakas ostamaan juuri sinulta. Sosiaalisen median käyttö markkinointivälineenä on varsin uusi ilmiö, jonka ymmärtämiseen saatat tarvita ammattiapua tai kurssin, joka auttaa sinua ymmärtämään sen toimintaa.

Muista myös, että sinä itse edustat yritystäsi. Jokainen tapaaminen uusien ihmisten kanssa on mahdollisuus verkostoitua ja kertoa maailmalle yrityksestäsi. Ulkonäkösi, käyttäytymisesi ja tapasi kommunikoida luovat mielikuvan ihmisten mieleen. Erilaiset tapahtumat ja messut ovat hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin ja luoda suhteita toisiin ammattilaisiin.

Käyntikortin antaminen on klassinen tapa antaa yhteystietosi toisille, mutta voit toki olla erottuvampi ja antaa tapaamallesi henkilölle jotakin mieleenpainuvampaa. Jos käyntikortin asemasta annat jotakin, jolla on käyttöarvoa, kyseinen henkilö säilyttää yhteystietosi huomattavasti todennäköisemmin. Melkein mihin tahansa voi painattaa samat asiat kuin käyntikorttiin. Katso esimerkkejä ja ideoita axonprofil.fi -sivustolta. Mieti, minkälainen tuote olisi juuri sinun asiakkaallesi käyttökelpoinen, tai minkälainen tuote olisi hänelle helposti näkyvillä, niin että hän saa säännöllisen muistutuksen olemassaolostasi.

Jos käytät esitteitä mainontaan, muista että suurin osa esitteistä päätyy roskakoriin. Suunnittele esite siis sen mukaan. Esitteen on oltava ytimekäs ja mieleenpainuva. Vaikka esite olisi kuinka hieno ja arvokas, se on kuitenkin vain esite. Se on paperilappu, jonka on kyettävä vangitsemaan sen katsoja pariksi minuutiksi kertomalla juuri ne asiat, jotka asiakasta kiinnostavat. Toivottavasti sinä aikana palvelusi tai tuotteesi on jättänyt jonkin vaikutelman henkilön mieleen, sillä harva lukee esitettä kertaa useammin.

Valitessasi markkinointikeinoja, mieti kuka on potentiaalinen asiakkaasi, miten he käyttäytyvät ja minkälainen markkinointi heihin vetoaa. Ennen kaikkea, pyri erottumaan positiivisella tavalla ja käytä mielikuvitustasi.