Oman yrityksen perustamiseen ei vaadita paljoa. Kivijalkakauppaa varten yrittäjä saattaa tarvita joitakin erityisiä lupia, riippuen toimialasta, sekä hänen täytyy pitää huoli myymälänsä puitteista. Netissä toimiva yritys on helpompi perustaa kuin fyysinen liiketoiminta, sillä nettiyrityksen avaamiseen tarvitsee ainoastaan toimivan tietokoneen, nettiyhteyden sekä tarvittavat luvat, jotka voi myös lähettää netin välityksellä.

Perustaessa yritystä nettiin, tulee miettiä tuote tai palvelu, jota haluaa myydä.

  • Onko tuotteella markkinoita?
  • Kuinka se erottuu muista kilpailijoista vai onko kilpailijoita lainkaan?

Tuotteen tai palvelun ulosmyyntihinta tulee laskea siten, ettei tuotteesta tule liian kallis kuluttajalle, mutta kuitenkin siten että se myös tuottaa myyjälleen voittoa. Myyntihinnassa tulee ottaa myös huomioon mahdolliset verot.

Panosta visuaalisuuteen ja helppokäyttöisyyteen

Verkkokauppa on helppo valinta asiakkaalle, sillä sitä ei tarvitse metsästää kartan kanssa ympäristöstä. Verkkokaupasta kannattaa kuitenkin tehdä selkeä ja miellyttävän näköinen, jotta se houkuttelee asiakkaita tilaamaan tuotteita. Tuotekuvauksiin sekä kuviin kannattaa ehdottomasti panostaa, sillä huonosti esitelty tuote ei mene kaupaksi asiakkaille. Verkkokaupan toiminnoista kannattaa tehdä helppoja, jotta asiakkaan tilaus ei kaadu vaikeakäyttöisyyteen. Tilauksen tekemisen tulee olla selkeää ja helppoa, ja toimitusajat kannattaa ilmoittaa eri toimitusmenetelmillä.

Maksutapoihin kannattaa ainakin ottaa esimerkiksi PayPal, sillä se on maailman suurin luotettava maksutapa verkossa. Myös eri luottokorttien sekä e-maksuihin tarkoitettujen online-korttien hyväksyminen on suositeltavaa.