Olipa työpaikka millainen tahansa, voi joskus tapahtua tapaturmia. Jotkut työpaikat ovat alttiimpia vakaville tapaturmille kuin toiset, ja esimerkiksi rakennustyömailla tiukoista turvallisuustoimista huolimatta voi joskus tapahtua vakaviakin sattumuksia. Jos kohdallesi on osunut tällainen tilanne, apua ja tietoa voi lukea esimerkiksi tästä.

On erittäin tärkeää, että yritys huomioi työpaikalla potentiaaliset riskitekijät ja varautuu niihin aina etukäteen. Esimerkiksi jokaiselta työpaikalta olisi hyvä löytyä defibrillaattori (sydäniskuri), jolla voi pelastaa ihmishengen hyvin helposti, mikäli ikävä sydänkohtaus sattuu keskellä työpaikkaa, kesken työpäivän. Laitteet ovat vielä siitä käteviä, että ne osaavat ohjeistaa käyttäjäänsä ja näin ollen laitetta pitäisi pystyä käyttämään, vaikkei olisi nähnyt sellaista koskaan aiemmin. Lisää defibrillaattorista voit lukea esimerkiksi TTT-lehden verkkosivuilta.

On hyvä idea hankkia yritykseen myös kunnollinen rankalauta. Rankalautaa tarvitaan mahdollisten luihin tai muihin kehonosiin kohdistuvien liikkumista rajoittavien tai estävien vammojen osuessa kohdalle. Rankalauta estää potilaan vammoja pahentumasta rajoittamalla kehon liikkumista.

Rankalauta voi olla monille tuttu esimerkiksi urheilukentiltä, joissa loukkaantuneita välillä joudutaan kantamaan rankalaudan avulla pois. Kannattaa varustaa yritys rankalauta ja hankkia sellainen ensi tilassa, jollaisen saat vaikka tässä tekstissä olevan linkin kautta.

Kannattaa myös katsoa, onko yritykseen esimerkiksi aiheellista hommata terveyden kannalta muita laitteita, kuten esimerkiksi verenpainemittari. Oman henkilöstön ensiapuosaamista kannattaa myös tasaisin väliajoin kehittää ja ylläpitää, sillä se voi olla yrityksessä työskentelevän hengen kannalta lopulta erittäin tärkeää, jos epätodennäköiseltä tuntuva ikävä tilanne sattuukin kesken työpäivän.